Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen

0

DE FRYSKE MARREN – Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen voor deze zomer. Heeft u weleens nagedacht om vakantieouder te worden?

Familie van der Meij uit Oude Bildtzijl ging in de zomer van 2018 het avontuur aan.

Fam. Van der Meij: Onze ervaring als 1e keer vakantiegezin.

Op een warme zomerse vrijdagmiddag staan we met een groep vakantie ouders op een parkeerterrein in Leeuwarden de bus op te wachten uit Oldenburg. Wij gaan voor de eerste keer het avontuur als vakantiegezin tegemoet. Spannend en nieuwsgierig, wat voor type mensen zijn de andere ouders? Hoe gaat het als zo’n bus aan komt? Goh, en vooral hoe zal het zijn voor de kinderen? Die stappen zometeen uit de bus en gaan zomaar met hun vakantiegezin mee! Nieuwsgierig proberen we door de geblindeerde ramen te zoeken naar onze gast, zou hij ons al hebben herkend en zien staan?

De kinderen komen keurig één voor één uit de bus en worden aan hun vakantie ouders gekoppeld. Sommige kinderen zijn al vaker geweest en al bekend met hun gezin, anderen komen voor het eerst, wat een avontuur. Uiteindelijk komt ‘onze’ Jan, ook hij komt voor het eerst. Met een vrolijke glimlach stapt hij ons tegemoet, hij heeft er zin in en wij ook!

De eerste dagen zullen wel wennen zijn, maar gaan boven verwachting hartstikke goed! Wonderbaarlijk hoe kinderen zich moeiteloos aan elkaar aanpassen en met elkaar communiceren. Het spelen gaat uitstekend tussen onze eigen 2 kinderen en ons vakantiejongetje. Een zwembadje in de tuin en de sproeier aan, wat een dikke pret.

Na een week is de familiedag, leuk om de andere ouders en kinderen weer te treffen waar we vorige week mee op het parkeerterrein stonden. Wat ons vooral opvalt, hoe ontspannen en relaxed alle ouders zijn. Jong, oud, met of zonder eigen kinderen en ook gastgezinnen die meerdere vakantiekinderen opvangen, er heerst een echte vakantiesfeer! Een leuke middag, waarin ook ruimte is voor een gezellig praatje met de mensen van EKH.

En weer een week later is het alweer vrijdag, en tijd om onze Jan weer terug naar de bus te brengen. Hier en daar nog een praatje met andere ouders, we nemen afscheid, Jan en de andere kinderen gaan de bus weer in, en dan zwaaien we: tschuüüüsssssiieeeeee!!!!! Jan weer met een grote glimlach! En onze kinderen? Verdrietig op de terugweg, want ze missen hem al….

Durft u net als de familie van der Meij ook het avontuur aan te gaan? Neem dan contact op met Joke de Vries, tel: 0518 – 841942 / email: friesland@europakinderhulp.nl. Meer informatie vindt u op www.europakinderhulp.nl of op onze Facebook pagina Europa Kinderhulp Fryslân.

Foto: ©Europa Kinderhulp

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend