Meet & Eat Joure zoekt nog gastgezinnen voor 11 april a.s.

0

JOURE – Ook twee (of een gezin /familie) vluchtelingen aan jouw tafel op donderdagavond 11 april 2019?

Meld je aan als gastgezin!

Als gastgezin ontvang je thuis twee of meer (of een gezin-familie ) statushouders aan tafel en gaat samen eten. Een gezellige én laagdrempelige manier om in contact te komen met vluchtelingen, want eten verbindt altijd!

Stichting Present De Fryske Marren wil, in samenwerking met Vluchtelingenwerk Joure, met Meet & Eat graag een brug slaan tussen statushouders uit Joure en inwoners uit Joure.

Meedoen met Meet & Eat is een leuke en laagdrempelige manier om in contact te komen met vluchtelingen. Eten verbindt; je leert elkaar beter kennen, maar het zal je ook meer begrip opleveren voor situaties en andere culturen. Wij durven je te verzekeren dat je na deze Meet & Eat een bijzondere ervaring rijker bent!

Ervaring van een gastgezin 

,,Na mijn spontane aanmelding, kreeg ik een paar dagen van tevoren toch wel wat mijn bedenkingen…. ik werd er een beetje zenuwachtig van mensen aan tafel te krijgen die ik niet ken. Maar ik realiseerde me dat het voor de mensen nog veel spannender zou zijn, zij kwamen tenslotte bij vreemden in hun huis, dat heeft me uiteindelijk geholpen er ontspannen mee om te gaan. Het klikte erg goed met dit gezin en we hebben besloten contact met elkaar te houden. Ik probeer soms iets af te spreken met de moeder en misschien dat we ook nog als gezinnen een paar keer per jaar afspreken.Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen”.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website: https://stichtingpresent.nl/defryskemarren/meet-eat-2019/

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Stichting Present De Fryske Marren via
info@presentdfm.nl of telefonisch 06-15487120

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend