Bewoners De Flecke blij met sfeervolle ontvangsthal

0

JOURE – De ontvangsthal van woonzorg- en behandelcentrum De Flecke in Joure heeft een metamorfose ondergaan.

Eind februari werd het slotstuk onthuld: een stamtafel met zes prachtige stoelen. Met dank aan de Stichting Vrienden van De Flecke.

“We wilden de hal van De Flecke graag een eigentijds uitstraling geven”, vertelt activiteitenbegeleider Mattie van der Horn. “De hal is het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen; het moet een warm welkom zijn. Daarom besloten we de hal een opknapbeurt te geven. We zijn gaan brainstormen hoe we een fijne, huiselijke sfeer konden creëren.”

Eén van de wensen was meer kleur. Daarom zijn de voorheen witte muren geverfd. Verder is de hal voorzien van nieuwe hanglampen, een barretje en een boekenkast, de laatste twee van steigerhout. “Het barretje gebruiken we tijdens activiteiten.” Ook van de boekenkast wordt al volop gebruik gemaakt.

“Mensen nemen boeken mee en zetten nieuwe boeken terug. Wat het extra leuk en bijzonder maakt is dat zowel het barretje als de boekenkast is gemaakt door een medewerker van Patyna.”

Wat nog ontbrak was een grote tafel waar mensen kunnen zitten om een praatje te maken of een krantje te lezen. Hiervoor werd een aanvraag gedaan bij de Stichting Vrienden van De Flecke. “De stichting heeft het volledige bedrag vergoed. De stoelen zijn door de bewoners uitgezocht. De tafel, ook van steigerhout, is gemaakt door een hobbyist uit Nijemirdum. Ja, we zijn gezegend met de stichting. Wat zij allemaal mogelijk maken is ongelofelijk.”

Stichting Vrienden van De Flecke

Al meer dan 25 jaar zet de Stichting Vrienden van De Flecke zich in om het verblijf van bewoners en tijdelijke cliënten van De Flecke te veraangenamen. “Mede door de steun van de ruim 400 donateurs kunnen we als stichting voor iets extra’s zorgen”, vertelt voorzitter Klaas Kloosterman. In de afgelopen jaren heeft de stichting onder andere een kerkorgel, een biljart en diverse activiteiten gesponsord.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend