De Friesland koopt bij alle Friese ziekenhuizen zorg in

0

FRYSLÂN – Zorgverzekeraar De Friesland heeft bij alle Friese ziekenhuizen zorg ingekocht voor volgend jaar.

Ook met het UMCG in Groningen en de Sionsberg in Dokkum zijn afspraken gemaakt door de zorgverzekeraar.

In de contracten zijn afspraken gemaakt over het onder controle houden van de zorgkosten en over de financiële ruimte die nodig is om invulling te geven aan het convenant Fries Zorglandschap. Daarin willen de vier Friese ziekenhuizen meer samenwerken.

Zorg vergoeden

Mensen met een verzekering van De Friesland kunnen hierdoor bij alle Friese ziekenhuizen terecht voor geplande zorg. Die zorg wordt dan volledig vergoed door de verzekeraar. Ook mensen die de ‘budgetpolis’ hebben, kunnen overal in Fryslân terecht.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend