Uniek Klassiek concert in Lemmer op zondag 15 september

0

LEMMER – In de het kader van “Nazomeren in Lemmer” en het Monumentenweekend, biedt Stichting Oud Lemmer, u op zondag 15 september, een klassiek concert met het Gelders Ensemble aan.

Zondag middag 15 september is er een uniek concert met toegankelijke klassieke muziek in de Hervormde kerk van Lemmer. Tijdens het concert krijgt u als toehoorder uitgelegd waar de muziek over gaat en waar u op kan letten tijdens het luisteren.

Zo wordt het optreden dichtbij gehaald en leert u ook de achtergrond kennen. Het concert wordt gegeven door het Gelders Esemble. Het Gelders Ensemble is een professioneel strijkorkest en bestaat uit klassieke muzikanten van de huidige tijd.

Het Gelders Ensemble staat voor muzikaliteit, flexibiliteit, kwaliteit en maatwerk Het ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle 3 al meer dan 16 jaar deel uit van Het Gelders Orkest.

Individueel hebben zij ruime ervaring binnen de kamermuziek en zijn ze regelmatig te horen in diverse ensembles. Zo ook als trio waaruit uiteindelijk Het Gelders Ensemble is ontstaan. Zij ontdekten al snel achter dat met 2 violen en een bas een heel groot repertoire gespeeld kan worden. Het ensemble is te horen op diverse podia en huisconcerten waaronder in de Vereniging in Nijmegen, Live optreden voor Radio 4 en het Mondriaan Museum.

Het trio vindt het dan ook zeer bijzonder en uitdagend om zich te ontwikkelen in verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot tango, klezmer en pop.

Het wordt echt een heel leuk, laagdrempelig en afwisselend programma waarin zowel prachtige composities van barokcomponisten als J.S. Bach en Corelli als lichter repertoire en tangomuziek en gehore worden gebracht.
Met dit optreden maken ze hun concerten bereikbaar voor velen, ook voor belangstellenden die normaal gesproken misschien niet met een klassiek orkest in aanraking komen.

Na afloop is er de mogelijkheid om in gesprek met elkaar na te genieten. Voor jong en oud is het inspirerend en bijzonder.

De bijeenkomst start om 15:00 uur. De inloop is van 14:30 uur. Welkom is er met een kopje koffie. Na ongeveer 5 kwartier is het concert afgelopen en kan u na praten met de andere bezoekers.
Meer info te vinden over het weekend op www.nazomereninlemmer.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend