Lemmer weer omgetoverd tot Dickensdorp

1

LEMMER – Het centrum van lemmer is dit jaar voor de derde maal omgetoverd tot Dickensdorp Lemmer van 1888.  De periode van Queen Victoria, van Charles Dickens, van grote tegenstellingen tussen arm en rijk? Eigenlijk te veel om op te noemen, we doen dus een greep.

Het Dickens festijn is dé gelegenheid om een groot aantal karakters uit de boeken van Dickens te ontmoeten. Weeskinderen, krantenjongens en –meisjes, kastanje verkopers, schoorsteenvegers, gekken, zwervers en dronkaards bevolken de Upperclass Street, Market Road, Ghost Alley en Whitechapel. Maar ook kantoorklerken, oude en jonge vrijsters,  deftige notabelen en patrons van de vele uitspanningen in Dickensdorp.

Er zijn meer dan veertig muzikale acts, variërend van grote koren tot straatmuzikanten, van draaiorgels, tot musicalkinderen. Op beide dagen is er een divers aanbod van ruim 30 straattheateracts. Van een aantal losgeslagen matrozen tot aan een echte Dickens-school. De straatbende van Oliver Twist dwaalt rond op Dickens Fair aan de Market Road en maakt inwoners van Dickensdorp ‘lichter’ door ze als een stel volleerde zakkenrollers te verlossen van hun beurs. Ontmoet Charles Dickens zelf en luister naar zijn voordrachten op de Upperclass street. Op Ragged Road trekt varkensboer Markus naar de veemarkt. Vergezeld van vrouw, twaalf kinderen, twee zeugen en een beer, hij verwacht goede zaken te doen op de jaarlijkse veemarkt. Brandweerlieden blussen een brand, matrozen zijn op zoek naar drank en gewillige vrouwen, ondertussen zingt een koortje Christmas Carols.

Struinen langs de marktkooplieden die op de Dickens Fair hun waar aanbieden. Op deze sfeervolle kerstmarkt vind je kramen met een divers aanbod in de unieke Dickenssfeer.

Ondertussen zorgen de horecaondernemers voor de smakelijke kant van de totaalbeleving die Lemster Dickens Festijn heet.

Onze fotograaf maakte een ronde door het drukke Lemmer. Hij bracht de sfeer in beeld.

Foto’s: ©Hielke Weening

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

1 reactie

X
X

Deel dit met een vriend