Turners CSC Joure doen goede zaken

0

JOURE –  – De dames en heren van CSC Joure turnden afgelopen weekend verspreid over het hele land wedstrijden. In Eindhoven, Dalen, Makkum en Joure werd gestreden om podiumplaatsen, doorstroming naar landelijke wedstrijden en regionale toestelfinales met de nodige successen tot gevolg.

Iris Bijker door naar halve finale NK

In Eindhoven turnde Iris Bijker in de 2e divisie jeugd haar kwartfinale voor het Nederlands kampioenschap. Het was een wedstrijd van hoog niveau waar Iris zich prima staande hield en zich met een stralende vloeroefening plaatste voor de halve finale.

Goud, zilver en brons in Dalen

Zaterdag turnden Iris Wijmans, Anouk van der Velde, Floor van der Veer, Merjema Becirovic, Marije Westra, Rixt Haaijes, Famke Meindertsma, Bo Dekkers, Twirre Douma, Yenthe Agricola en Fenna Canrinus in Dalen hun tweede kwalificatiewedstrijd in de 3e divisie district noord. Alle dames turnden ten minste op een toestel erg sterk of toonden veel veerkracht. Uiteindelijk won Fenna in haar groep het goud en namen Bo en Twirre respectievelijk het zilver en brons mee naar huis.

Zondag deden Mila Hofstra, Lotte Dijkstra, Isa Boerboom, Dieuwke Meindertsma, Eline Sikkema, Nynke Smeltink, Hieke Floris en Anneke Veenema dat nog eens dunnetjes over. Het werd een wisselende wedstrijddag met succesmomenten en leerpunten. Uiteindelijk mochten Nynke en Dieuwke het podium betreden voor respectievelijk de bronzen en de gouden medaille.

Goud en brons in Makkum

De jongste turnsters stonden zaterdag aan de start van hun eerste wedstrijd ooit in Makkum. Benthe van der Sluis, Isabella Kok, Renske de Vries, Jara Sanders en Linda Hoks keken hun ogen uit, maar turnden heel knap toch geconcentreerd hun oefeningen. Isabella won brons en Renske goud.

Herenwedstrijd in eigen huis

In de eigen Marijke Buwalda Turnhal in De Stuit liet een aantal heren hun beste turnoefeningen zien. Het was een spannende wedstrijd, want slechts de enige kans op doorstroming naar landelijke wedstrijden en noordelijke toestelfinales. Yde Knoop, Jelmar Feenstra, Sverre van der Roest, Matthijs Busser, Brent van Prooijen en Kjell en Jesse Schavemaker lieten allemaal op hun eigen niveau zien dat ze hard getraind hadden. Er werden prachtige oefeningen geturnd en moesten helaas ook foutjes geïncasseerd worden. Voor Sverre van der Roest leverde deze wedstrijd een gouden medaille op en Jesse Schavemaker won in zijn categorie het brons.

Alle uitslagen van de wedstrijden zijn te vinden op de facebookpagina van CSC Joure.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend