Goud voor schaatster Myrthe de Boer op Jeugd Olympische Spelen

0

SCHARSTERBRUG – Myrthe de Boer uit Scharsterbrug schaatste maandag op de 1500 meter naar het tweede Jeugd Olympisch goud voor Talent TeamNL.

In de laatste rit reed ze in 2.10.44 naar de eerste plaats, veertien honderdsten voor de Japanse Takahashi.
Isabel Grevelt, de andere Nederlandse langebaanschaatster, werd zevende (2.14.57) op de buitenbaan van Sankt Moritz.

“Ik kwam voor een medaille, maar ik was er vooraf nog niet zo zeker van,” doet Myrthe haar verhaal. “De 500 meter-race van gisteren ging namelijk niet zo lekker. Gelukkig heb ik de knop om weten te zetten. Ik zie het als een leermoment, en dat heeft me nu juist geholpen!”. Wat er gisteren mis ging? “De start duurde lang. Daardoor raakte ik mijn focus kwijt, en toen ging de rit niet goed. Maar met het team heb ik dat geanalyseerd en daar heb ik van geprofiteerd. Nu heb ik lekker die eerste plek binnen!” En dat ondanks de wat moeilijkere omstandigheden van een buitenbaan. “Het is natuurijs en het is op hoogte. Daarbij ging het in de laatste ritten ook nog eens waaien. Dat bij elkaar maakt dat het echt anders is dan bij wedstrijden op een binnenbaan.” “Vanavond mag ik naar Medal Plaza. Er is een aparte Victory Ceremony waar de medailles uitgereikt worden. En daar ga ik lekker van genieten!”

De Nederlandse jongens reden goed, maar vielen buiten het podium. Remo Slotegraaf werd 5e (1.56.87) en Sebas Diniz finishte als 11e (1.59.47). De strijd werd gewonnen door de Japanner Arito in een tijd van 1.52.24.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend