CSC Joure wint goud, zilver en brons op provinciale kampioenschappen

0

JOURE – In de Epke Zonderland turnhal turnden Gwenn Norde, Juul Aalders, Asia Garbouz, Iris Bijker en Lieke Jouwsma zaterdag de provinciale kampioenschappen 1e en 2e divisie.

Deze wedstrijd was ook meteen de tweede kwalificatie voor de landelijke wedstrijden.

Gwenn Norde Fries kampioen

Gwenn turnde al vroeg in de ochtend bij de instap N2. Hoewel ze onder de indruk was van de entourage, turnde ze prima oefeningen en mocht ze het hoogste podium betreden als Fries kampioen!

In de tweede wedstrijd turnden Juul en Asia bij de pupillen 2 N2 en Iris Bijker bij de jeugd 2. Juul begon op balk, maar kon helaas niet laten zien hoeveel progressie ze op dit toestel gemaakt heeft. Ondanks deze teleurstelling herpakte ze zich knap en werd ze 5e van Friesland. Asia kan op balk ook beter dan ze deze wedstrijd liet zien, maar maakte op vloer een hele mooie beenspreiding en won uiteindelijk het brons. Ook voor Iris was het een gevecht om op de balk te blijven staan, maar het lukte. Op vloer turnde ze de hoogste score in haar categorie en daarom mocht zij voor Friesland het zilver in ontvangst nemen.

Lieke turnde in de laatste wedstrijd bij de junioren 2e divisie. Op het eerste toestel vloer turnde ze na een kleine blessure boven verwachting. Helaas gingen de andere toestellen niet zoals ze kan of had gehoopt en eindigde ze als 5e. De komende weken wordt bekend gemaakt welke dames doorstromen naar de landelijke wedstrijden en zich geplaatst hebben voor de toestelfinales van district noord.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend