Rotary steunt SamenLoop Joure

0

JOURE – Op zaterdag 21 december organiseerde Rotaryclub Joure voor de eerste keer een Santa Run.

De opbrengst van dit evenement ging naar de Nierstichting, Spieren voor Spieren én de SamenLoop voor Hoop in Joure.

De organisatie van de SamenLoop, het 24-uurs wandelevenement dat op 19 & 20 juni in Joure wordt gehouden, is blij met de gulle gift van de Rotary. Hierdoor kan zij maar liefst € 2.250, – toevoegen aan haar inzamelingsactie. Dit geld is bijeengelopen door 160 enthousiaste kerstmannen die in felrode pakken een rondje van drie kilometer door de Midstraat en Park Heremastate renden.

Waarom steunt de Rotary deze doelen en in het bijzonder de Jouster SamenLoop? Gera Kamsteeg van de Rotary Club Joure vertelt: “De Santa Run is een landelijk initiatief van de Rotary waarmee we de Nierstichting steunen. Spieren voor spieren komt van onze collega-club in Wolvega die ons tot deze run inspireerde. En de aankomende SamenLoop in Joure is een bijzonder evenement van het KWF dat bij alle leden veel sympathie heeft, mede door persoonlijke ervaringen.”

Eigen team Rotary Joure

De Rotary Joure wil in juni ook meedoen aan de SamenLoop in Park Heremastate. “Het is de bedoeling dat we ons team uitbreiden met niet-leden, zodat we ook verbinding met anderen kunnen maken tijdens de loop. We hebben er veel zin in!”, aldus Gera.

Goede voornemens? Doe mee met de SamenLoop

Januari is dé tijd van goede voornemens en daarom roept de organisatie van SamenLoop Joure inwoners van De Fryske Marren op om mee te doen. Deelnemers vormen een team en kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname. De teamleden lossen elkaar af, zodat er 24 uur lang altijd een of meer teamleden in Park Heremastate aan het wandelen zijn. Daarnaast worden er allerlei acties door de teams bedacht om geld in te zamelen.

Donderdag 23 januari informatiebijeenkomst 

Op 23 januari om 20.00 uur is er in Partycentrum ‘t Haske in Joure een informatiebijeenkomst voor teamcaptains en geïnteresseerden die zich mogelijk als team willen inschrijven.

“We hopen op een recordaantal teams. Want hoe mooi is het als Joure en de buitendorpen elkaar steunen, stilstaan bij kanker en werken aan een betere toekomst? Van andere lopen weten we dat het evenement nog lang bijblijft en veel indruk maakt. Dus schrijf je snel in!”, aldus Heidi Harmsma, voorzitter van de SamenLoop in Joure.

Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/joure voor meer informatie. Je team hoeft nog niet compleet te zijn bij aanmelding.

Foto: Gera Kamsteeg

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend