Twaalfde brandweersurvival: door de nacht hindernissen in en om Sint Nyk bedwingen

0

SINT NICOLAASGA – Maar liefst vierenzestig teams hadden zich ingeschreven voor de twaalfde editie van de Sint Nykster Brandweersurvival.

Waar de eerste deelnemers starten om half zes in de avond kwam het laatste team rond zeven uur in de ochtend over de eindstreep.

Het parcours was dit jaar door de organisatie uitgezet in de vorm van een klavertje vier. Met behulp van coördinaten, hints en met gebruik van mobiele telefoons moest men hun weg in het donker vinden.

In de avond en nacht kwamen de ploegen een tiental hindernissen tegen. Zo moesten ze in banden het water oversteken, per kano begeleid door discolichten en tegengewerkt door waterstralen bellen luiden en van een hoge toren abseilen om in een waterbak een letter te ontdekken. Ook werd er met behulp van een meegebracht stuk touw bij de tennisbaan een vrachtwagen voortgetrokken en bij de Oorsprong via onder andere autobanden een parcours afgelegd.

De uitslag wordt tijde de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 30 november in het Zalencentrum bekend gemaakt. De dertiende editie van de Sint Nykster Brandweersurvival staat in de planning voor 2021.

Foto’s: Orange Pictures

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend