Michelle de Jong pakt wereldbekerticket op de 500 meter

0

HEERENVEEN – Michelle de Jong uit Rottum is de enige Friezin die een wereldbekerticket heeft gehaald op de 500 meter.

Andere kanshebbers, zoals Letitia de Jong en Janine Smit, vielen buiten de top vijf. Jorien ter Mors won de 500 meter in 37,99.

Net als op de 1500 meter van vrijdag domineerde Ter Mors zaterdag op de 500 meter. Ze reed als enige onder de 38 seconden: 37,99. Als tweede eindigde Sanneke de Neeling, van het Gewest Fryslân, in 38,25. Michelle de Jong werd derde in 38,25. Jutta Leerdam en Dione Voskamp reden naar de vierde en vijfde plek.

Letitia de Jong valt net buiten de top vijf. Haar 38,41 is goed voor de zesde plek. Voor Janine Smit zijn de druiven nog zuurder. Vorig jaar werd ze nog Nederlands kampioen op de 500 meter. Nu wordt ze vijftiende.

Foto: Orange Pictures

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend