Doelman Stefan Boersma uit Joure geselecteerd voor het WK CP-voetbal

0

JOURE – Stefan Boersma uit Joure is geselecteerd voor het WK CP-voetbal. De doelman speelt bij SC Joure in het tweede elftal en behoorde in 2016 tot de paralympische Oranje-ploeg.

Boersma is een van de veertien spelers die vanaf 7 juli in het Spaanse Sevilla aan het WK beginnen. Aan het toernooi doen zestien landen mee. Nederland treft in de poulefase Europees kampioen Rusland, Canada en Thailand. De nummers één en twee van de vier poules plaatsen zich voor de kwartfinales. Het WK wordt gehouden op het trainingscomplex van FC Sevilla.

Bondscoach Max Raeven heeft de selectie van het Nederlands CP-team voor het WK in Spanje bekendgemaakt. Veertien spelers reizen begin juli af naar Sevilla om te strijden om de wereldtitel in het CP-voetbal. Het team bestaat voornamelijk uit spelers die in een regulier elftal voetballen bij hun club.

Aan het WK doen zestien landen mee, verdeeld over vier poules. Nederland is ingedeeld in poule D. Daarin krijgt de ploeg te maken met Europees kampioen Rusland, Canada en Thailand. Het WK vindt plaats van 6 tot en met 19 juli en wordt gehouden op het trainingscomplex van Sevilla FC (Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios).

Oranje speelt zijn eerste wedstrijd op zondag 7 juli tegen Canada. Twee dagen later is Thailand de tegenstander en de laatste groepswedstrijd tegen Rusland staat gepland op 11 juli. De nummers één en twee van de vier poules plaatsen zich voor de kwartfinales (13-14 juli). De halve finales worden gespeeld op 16 juli. De finale staat voor vrijdag 19 juli op het programma.

Foto: KNVB Images

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend