A.G.S.R. Gyas wint de 34e elfstedenroeimarathon

0

SLOTEN – A.G.S.R. Gyas uit Groningen heeft de 34e elfstedenroeimarathon gewonnen. In een tijd van 16:52 uur bereikte de ploeg zaterdagmiddag als eerste de eindstreep in Leeuwarden en verbeterde het baanrecord dat sinds 2012 op 16:59 uur stond.

Het was lange tijd een gelijk opgaande strijd met het Duitse team Cool Runnings dat uiteindelijk op 15 minuten tweede werd. Winnaar van het mix-veld werd de ploeg van de organiserende jubilaris Wetterwille in een tijd van 18:09uur.

Er deed dit jaar een record aantal ploegen van 107 mee, goed voor ruim 1150 roeiers. De teams werden weggeschoten door erelid Jan de Boer. Onder het deelnemersveld 22 buitenlandse teams en 20 studentenploegen.

Met een zuidwester wind op zaterdag, wanneer de ploegen vanuit Stavoren weer richting Leeuwarden roeien, waren de omstandigheden goed. Uiteindelijk wisten dan ook 99 van de 107 gestarte ploegen binnen de gestelde tijd (24 uur) te finishen. Drie teams moesten de strijd voortijdig staken. Er deden vier teams mee met drie roeiers en tien met zes roeiers.

Geslaagd

Bram Streefland, wedstrijdleider van de elfstedenroeimarathon, kijkt terug op een wederom geslaagd evenement: “Het mooie weer was daar natuurlijk ook debet aan. Maar opnieuw was het een erg sportief evenement met een relaxte sfeer en fraaie prestaties. Het weer en de goede voorbereiding van de teams leidden tot een baanrecord (16:52 uur, red.). Dat betekende dat na jaren de geldprijs, in de vorm van een cheque ter waarde van 900 euro, door Wetterwille en Roeiwerf Wiersma beschikbaar kon worden gesteld.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend