De derby in Koudum tegen Workum weer onbeslist

0

KOUDUM – Op deze zaterdag in Koudum kunnen de Sweltjes misschien een punt zetten achter een periode van veel blessureleed en daardoor zijn er ook weinig punten gesprokkeld in de periode na de winterstop.

Niet te filmen dat er elke zaterdag tussen de 3 en 6 spelers niet kunnen spelen door blessures. Hierdoor zijn de mannen van trainer Ton Haarman ook flink gezakt in de ranglijst. Het is niet anders helaas.

In het weekend van de derby van het noorden tussen sc Heerenveen en Grunn, dus ook de derby van de Sudwesthoek. Waar er vroeger vaak een explosieve sfeer hing om het veld bij deze derby was er vandaag geen sprake van. Spits Eise Feenstra van Oeverzwaluwen was bijvoorbeeld deze week kampioen geworden met het zaalvoetbalteam van Workum, en hoofdtrainer van Workum Jan Venema( een echte Oeverzwaluw) weet de boel ook goed te relativeren. Volgend jaar krijgen de Workummers een nieuwe trainer en dat is alweer een Oeverzwaluw namelijk Jente Bootsma. Dus om nu te zeggen dat de vonken er vanaf spatten vandaag nou nee.

Gelukkig maar natuurlijk want daar moeten deze twee ploegen het ook helemaal niet van hebben. Proberen om verzorgd en goed voetbal te spelen, dat is de visie van beide teams. De publieke belangstelling was wel aardig, ik schat een man of 300.

Dan nu de wedstrijd. Als de eerste supporters elkaar nog vriendelijk groeten en handjes aan het schudden zijn is het uit de eerste de beste aanval youngster Wiebe Feenstra die een afvallende bal binnen schiet in de 5e minuut 1-0. Zijn eerste treffer voor het eerste. Dat hij maar snel zijn grote broer mag inhalen. Workum is nu ook wakker geworden en komt steeds gevaarlijk voor de goal van keeper Geert de Lange. Het is dan ook niet meer dan terecht als Reinders Miedema een aanval uit het boekje in de 20 minuut binnentikt 1-1. Workum is de bovenliggende partij en vergeet alleen de voorsprong te pakken. Twee keer ligt er een Koudummer in de weg. Jochem Hoekstra werkt een keer de bal van de doellijn en uitblinker Evert Schreur blokt op de doellijn ook nog een keer een zeker doelpunt. Met deze 1-1 gaan de supporters aan de thee.

Met deze ruststand mogen de Koudummers niet klagen al is het tweede gedeelte van de eerste helft gelijkwaardig aan Workum.

Na de rust weinig spektakel. Eise Feenstra zit in de tang bij zijn zaalvoetbalvrienden, Steven vd Pal is blij dat hij weer kan spelen en Steinar Lageweg is onzichtbaar. Aanvallend vanuit het middenveld weinig gevaar bij Oeverzwaluwen helaas. Achterin staan de jongens zeker hun mannetjes en halen ze allemaal een dikke voldoende. Waarbij zeker vermeld moet worden dat Evert Schreur in samenwerking met Robbert Zonderland de zaak uitstekend voor elkaar hadden. De wedstrijd lijkt dus naar een gelijkspel te gaan. De rustig leidende scheidsrechter van Eijden moet nog wel een paar keer wat kaartjes trekken, want beide teams willen duidelijk wel winnen en zijn niet tevreden met een punt. Dat gebeurd dus wel en zo kunnen alle supporters eigenlijk wel leven met deze uitslag.

Gelukkig geen nieuwe blessures vandaag, dat is ook wel eens fijn. Wat zou het fijn zijn als trainer Haarman in de komende 5 wedstrijden weer eens over een complete selectie zou kunnen beschikken, want dan kunnen we ons weer meten met de top.

Volgende week een lastige uitwedstrijd in Berlikum. Misschien tot ziens.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend