Sjinkie Knegt moet EK afzeggen na ongeluk met heftruck

0

BANTEGA – Sjinkie Knegt heeft een flinke blessure aan zijn linkerbeen opgelopen bij een ongeluk met een heftruck.

De shorttracker raakte thuis in Bantega bekneld tussen zijn heftruck en een kozijn van een schuurdeur. Uit medisch onderzoek blijkt dat hij, naast kneuzingen en bloeduitstortingen, ernstig spierletsel in zijn onderbeen heeft.

Knegt moet nu eerst vier weken een spalk dragen. Daarna volgt revalidatie die zes tot twaalf weken zal duren. Het EK shorttrack in Dordrecht in januari zal hij als titelverdediger moeten afzeggen. Hoe snel hij daarna weer in actie komt, is nog onzeker.

Het ongeluk gebeurde dinsdag aan het eind van de middag bij het plaatsen van een nieuwe freesmachine. Toen dat klaar was, stapte Knegt uit zijn heftruck, die niet op de handrem stond. Het voertuig rolde een helling af. “Ik stond met mijn rug naar het deurkozijn en mijn been raakte korte tijd bekneld tussen de heftruck en dat kozijn”, vertelt Knegt.

“Ik had zin aan het EK”

Uit een echo en röntgenfoto’s blijkt dat zijn botten en gewrichten niet stuk zijn, maar dat zijn spieren wel veel schade hebben opgelopen. “Dit is een flinke teleurstelling”, zegt Knegt. “Met de pijn valt het nu wel mee. Ik hoef geen pijnstilling te nemen, het is te doen. Maar dat ik voorlopig niet kan schaatsen, is een flinke domper”, aldus Knegt.

“Voor het seizoen is het waardeloos. Ik was net weer goed en had zin aan het EK. Maar als het goed is, is er geen blijvende schade en herstel ik goed”, vervolgt hij.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend