IFKS wil vrijdag bij Lemmer twee wedstrijden houden in Grote A-klasse

0

LEMMER – De Grote A-klasse van de IFKS zeilt vrijdag bij Lemmer waarschijnlijk twee wedstrijden. Afgelopen dinsdag kon de wedstrijd op de Sleattemer Mar niet doorgaan. Het plan is nu om die vrijdag, direct na de reguliere wedstrijd, in te halen.

“Als het qua weer mogelijk is, wordt er binnen tien minuten na de finish aangegeven of de inhaalwedstrijd doorgaat”, zegt Irma Lok van de IFKS tegen Omrop Fryslân. “Dat wordt vrijdagmiddag pas besloten.”

Normaal gesproken worden de wedstrijden op woensdag ingehaald. Deze keer werd op woensdag al de wedstrijd van afgelopen zaterdag ingehaald, toen de wind spelbreker was op het IJsselmeer.

Wedstrijd dinsdag stilgelegd

Dinsdag was het dus al de tweede wedstrijd dit jaar die niet doorging. De zeilers in de Grote A-klasse begonnen nog wel, maar de wedstrijd werd halverwege stilgelegd. Dat kwam doordat de baan er door de wind niet meer goed in lag. Later opnieuw starten lukte ook niet, omdat de wind niet stabiel was.

Foto: Archief Dennis Stoelwinder

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend