Skûtsje Eastermar wint eerste wedstrijd IFKS op de Fluezen

0

ELAHUIZEN – Schipper Geale Tadema van het Doarp Eastermar heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd van het IFKS skûtsjesilen gewonnen.

Op het water van de Fluezen bij Elahuizen kwam Tadema in de Grote A-klasse als eerste over de finish.

Jeroen de Vos eindigde met zijn skûtsje Eelkje II uit Heeg op de tweede plaats. Het brons was voor skûtsjeschipper Sikke Heerschop van de Wylde Wytse, die zondag aan zijn dertigste jaar als schipper in de IFKS begon. Walter de Vries van de Goede Verwachting eindigde als vierde.

De Fluezen

De organisatie van de IFKS besloot eerder al de locatie van de zeilwedstrijden aan te passen. Vanwege de harde wind werd de wedstrijd verplaatst van het IJsselmeer naar het binnenwater van de Fluezen.

Schipper Geale Tadema van Doarp Eastermar vindt het prachtig dat ze deze eerste wedstrijd van dit IFKS-seizoen hebben gewonnen. “En dat terwijl wij vandaag niet super goed liepen. Maar wij hebben gewerkt, dat is echt niet normaal. Wij hebben verder gewoon heel goed gezeild.”

Foto: Archief

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend