SKS kiest voor sleepstart bij inhaalwedstrijd Woudsend

0

WOUDSEND – De skûtsjes van de SKS beginnen de inhaalwedstrijd bij Woudsend met een sleepstart.

Dat heeft de wedstrijdcommissie bepaald, op advies van het SKS-bestuur. De wedstrijd moet ingehaald worden, omdat er bij Earnewâld niet gezeild kon worden. De wind was niet constant genoeg.

De inhaalwedstrijd wordt op 14 augustus gehouden op de Hegemer Mar bij Woudsend. Dat was eerst een rustdag. Om 14:00 uur wordt het 10-minutenschot gegeven.

De SKS heeft een sleepstart gekozen, om de skûtsjes die bij Earnewâld een gunstige startpositie hadden niet te benadelen. Bij die wedstrijd hadden de schippers geloot om de startvolgorde te bepalen. Schippers die bij Earnewâld vooraan lagen, begonnen een dag eerder achteraan, bij de wedstrijd bij De Veenhoop.

Bij een sleepstart starten de skûtsjes achter elkaar, in een lange sleep. Als het startschot klinkt, gaan de trossen los en worden de zeilen gehesen. De laatste keer dat er een sleepstart was, was in 2016 bij Earnewâld. De wind maakte een walstart onmogelijk, en er is niet genoeg ruimte voor een reguliere startlijn.

De startvolgorde is bij Woudsend gelijk aan die bij Earnewâld. De Súdwesthoeke start vooraan, en Huzum begijnt als laatste.

Bron: Omrop Fryslân

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend