Helpt u mee om Lemmer in het licht te zetten?

0

LEMMER – Eén lichtpuntje verdrijft elke duisternis en met uw bijdrage kan stichting Oud Lemmer en ondernemers in Lemmer het mooie centrum letterlijk in het LICHT zetten met als doel de sociale cohesie te versterken en ons centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, gasten en toeristen om te verblijven en te besteden.

Dat is wat de werkgroep “We zetten Lemmer in het Licht” wil bereiken.  Een project opgezet door Stichting Oud Lemmer en de Ondernemers Vereniging Lemmer (OVL) om Lemmer in het licht te zetten.

,,We willen het centrum nog gezelliger maken. Met name in de wintermaanden, wanneer de dagen langer en donkerder worden, willen we extra gezelligheid toevoegen aan het centrum. Het idee voor de bruggen ontstond door een werkgroep van de OVL. Tegelijkertijd had Stichting Oud Lemmer een plan om “de Lemster Toer”, ons icoon, en het kerkschip van de Hervormde Kerk rondom, opnieuw te verlichten. Uiteraard duurzaam en in de meest besparende LED-verlichting die op de markt is.  We willen hiermee een gezelliger centrum creëren voor onze inwoners en toeristen, zodat men langer in het centrum wil verblijven. Dit versterkt de sociale cohesie en hiermee wordt het voor- en naseizoen verlengd. Daarbij is het een mooie aanvulling op de wandelroutes langs de monumentale panden en “het Rondje Dok” aldus de werkgroep.

Om de investering te kunnen doen heeft de werkgroep i.s.m. de Gemeente de Fryske Marren, het Iepen Mienskip fûns, diverse instanties en instellingen aangeschreven waardoor ¾ van de investering al binnen is.
Om het laatste bedrag binnen te krijgen “verkoopt” de werkgroep symbolische meters verlichting. Een meter duurzame LED-verlichting voor €150,-

Zij doen hierbij een beroep op elke ondernemer en inwoner van Lemmer en omstreken om het initiatief financieel te steunen, zodat we eind van dit jaar nog met dit project kunnen starten.

Helpt u mee om Lemmer in het licht te zetten?

Uw donatie o.v.v. Ik steun Lemmer in het Licht (uw naam, email invullen + aantal meters) kunt u overmaken aan Stichting Oud Lemmer IBAN NL 39 RABO 033 55 955 88. Naast eeuwige dank wordt uw naam, indien gewenst, zichtbaar benoemd.

Maar uiteraard is elke andere donatie/bedrag welkom. Voor vragen over dit project kan u mailen met info@oudlemmer.nl.

Deze bedrijven, organisaties en openbare instellingen gingen u voor:
Iepen Mienskips fûns, Gemeente de Fryske Marren, Hervormde Kerk, Stichting Oud Lemmer, Stichting LE 50, Ondernemersvereniging Lemmer, VVBL Lemmer, IJsvereniging Lemmer, Stichting Horeca Lemmer, donaties en crowd – funding, Stichting Dorpsbehoud Lemsterland, RABO Bank Lemmer, Stichting Heloma en de Stichting Meindersma Sybenga (in willekeurige volgorde).

Foto: Prana Vision

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend