It Fryske Gea mag Séfonsterpolder kopen van provincie Fryslân

0

RIJS – De Séfonsterpolder bij Rijs gaat naar It Fryske Gea. Dat is nu zo goed als zeker. Vrijdag werd duidelijk dat It Fryske Gea de polder kan kopen van provincie Fryslân.

Door andere gegadigden voor de 25 hectare grote polder kan nog bezwaar worden gemaakt tegen de verkoop aan de natuurbeheerder.

In het verleden gingen gebieden met een belangrijke natuurfunctie bijna automatisch naar een natuurbeheerder zoals It Fryske Gea of Staatsbosbeheer. De provincie moest het deze keer ander aanpakken en ook andere partijen zoals boeren de kans geven om de grond te kopen. Wel met de voorwaarde dat er goed voor de natuur wordt gezorgd.

In het gebied is eerder ook al geld gestoken om de natuur te helpen. Omdat er nu potentieel veel meer gegadigden een kans maakten om de polder te kopen, was het voor It Fryske Gea niet per se een uitgemaakte zaak dat zij het gebied in handen zouden krijgen. De natuurbeheerder heeft al veel gebieden bij en aan het IJsselmeer.

Foto: It Fryske Gea

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend