Storm Ciara mogelijk heftig met zeer zware windstoten

0

DE FRYSKE MARREN  – Zondag krijgt het hele land in de loop van de dag te maken met zware windstoten van 75-100 km/u.

Dit begint aan het einde van zondagochtend in het noordwesten en breidt zich geleidelijk uit over het westen en zuidwesten. In de middag volgt de rest van het land. In het oosten beginnen de zware windstoten als laatste.

Zeer zware windstoten

In de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en is er kans op zeer zware windstoten van 100-130 km/u. Dit gebeurt in het noordwesten in de tweede helft van zondagmiddag, in het westen en zuidwesten in de eerste helft van zondagavond en de rest van het land volgt daarna.
In de nacht naar maandag verdwijnen de zeer zware windstoten van 100-130 km/u, maar zware windstoten van 75-90 km/u houden mogelijk nog een dag langer aan.

De NS neemt zaterdagmiddag een besluit over een eventuele aanpassing van de dienstregeling.
De eerste storm van het jaar, die de naam Ciara heeft gekregen, zorgt eerst voor onstuimig weer in Groot-Brittannië en trekt daarna onze kant op. Daarnaast is de neerslag een punt van aandacht. Het gaat flink plenzen. Er wordt in Noord Nederland een neerslaghoeveelheid van 20 tot 25 mm verwacht.

Er kan door het stormweer schade ontstaan. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Het is raadzaam de komende dagen weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden. De kans is groot dat het zondag tot een extreem weer situatie of weeralarm komt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend