Cursus Digisterker start binnenkort in bibliotheek Lemmer

0

LEMMER – De bibliotheek in Lemmer start in februari weer met de cursus Digisterker. Deze cursus van vier ochtenden helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid.

Er wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht.

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

Certificaat

In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidswebsites kan worden gevonden en hoe men iets kan aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Alles wordt stap voor stap uitgelegd. Deelnemers ontvangen een cursusboek en krijgen na afloop een certificaat.

Deze gratis cursus is bedoeld voor inwoners van gemeente De Fryske Marren die al met internet kunnen omgaan. De cursus wordt gegeven op vrijdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur en de cursusdata zijn 14, 21 en 28 februari en 6 maart. Aanmelden kan in de bibliotheek aan de Albert Koopmanstraat 7, telefonisch op 0514 – 561474 en via www.bmf.nl/digisterker-lemmer Wie moeite heeft met het gebruik van de computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend