Sportverenigingen De Fryske Marren beginnen petitie tegen hogere kosten zaalhuur

1

DE FRYSKE MARREN – Sportvereniging CSC Joure heeft een petitie opgezet tegen de gemeentelijke tariefsverhogingen van indoorsportaccommodaties in de gemeente De Fryske Marren.

Meerdere verenigingen hebben zich bij de petitie aangesloten. Ze vinden dat een jaarlijkse verhoging van de zaalhuur met 10 procent een groot probleem is.

Clubs die de petitie steunen, komen uit Sint Nicolaasga, Balk, Sloten en Lemmer. De verhoging zou in tien jaar een verdubbeling van het huidige tarief betekenen. Die moet doorberekend worden aan de leden en daarmee wordt binnen sporten te duur, zegt bestuurslid Martijn Weltevreden van CSC Joure.

SCS Joure betaalt nu nog 15.000 euro aan huur en dat moeten ze met 400 leden opbrengen.
De verhoging van de tarieven is een ‘harmonisatie’ met de tarieven van clubs die buiten sporten. Maar die doen dat meestal in seizoenen, terwijl er binnen het hele jaar door wordt gesport.

De clubs die de petitie steunen, willen dat de gemeente opnieuw gaat overleggen en met een ‘realistisch’ voorstel komt, waar de verenigingen mee kunnen leven. “Hun functies zouden door de gemeente onderschreven moeten worden door de kostenstijging te beperken en sporten en bewegen bij verenigingen betaalbaar te houden”, schrijven ze in de petitie.

Item met dank aan Omrop Fryslân
Foto CSC  Joure

1 reactie

  1. Fredau Buwalda op

    Het is CSC Joure, niet SCS. Op Omrop Fryslan is dit inmiddels aangepast.

X
X

Deel dit met een vriend