Inwoner De Fryske Marren ontvangen gemiddeld 4,8 kerstkaarten

0

DE FRYSKE MARREN – – In De Fryske Marren kan men dit jaar bovengemiddeld veel kerstkaarten verwachten, namelijk 4,8 kaarten per inwoner.

Dit aantal ligt een klein beetje hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,4 kerstkaarten per persoon. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Waar gaan de kaarten in Friesland naar toe

In Friesland worden de meeste kerstkaarten bezorgd in de gemeente Noardeast-Fryslând. Hier kunnen de inwoners zelfs gemiddeld 7,2 kaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Friesland is:
1. Noardeast-Fryslând (met gemiddeld 7,2 kerstkaarten per inwoner)
2. Heerenveen (met gemiddeld 5,3 kerstkaarten per inwoner)
3. Opsterland (met gemiddeld 5 kerstkaarten per inwoner)
4. De Fryske Marren (met gemiddeld 4,8 kerstkaarten per inwoner)
5. Waadhoeke (met gemiddeld 4,8 kerstkaarten per inwoner)

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Veel kaarten naar Friesland

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Friesland met 4,8 relatief veel kaarten. Landelijk gezien komt Friesland hiermee uit op de 4e plek. Koploper is Drenthe met 5,1 kerstkaarten per inwoner. Minder bedeeld zijn daarentegen de inwoners van hekkensluiter Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend