Computercursus voor beginners in de Bibliotheek in Balk

0

BALK – Moeite om de weg te vinden op de computer en op Internet? De bibliotheek in Balk helpt u op weg met de cursus Klik & Tik. Deze helpt mensen om de computer beter te kunnen gebruiken.

Klik & Tik wordt gegeven op de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De eerste keer is op vrijdag 17 januari. In eerste instantie is er plaats voor acht deelnemers. Elke deelnemer kan maximaal acht weken achter elkaar de cursus volgen. Deelname is gratis. Wie wil meedoen, wordt aangeraden zich vóór 11 januari aan te melden. Bij de balie van de Bibliotheek of telefonisch, 0514 602355.

Klik & Tik bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel van de cursus ze willen doen.

“Klik & Tik-de basis” start bij het begin. Men leert typen, e-mailen en men gaat het Internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen.

“Klik & Tik- het internet op” helpt de weg te vinden op internet. Men leert er te zoeken en hoe men websites kan bekijken. Hoe wordt een email geschreven en hoe “download” je bestanden? Alles wordt direct geoefend op een speciale website.

Bij “Klik & Tik – samen op ’t web” wordt geoefend met sociale media. Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend