Gloednieuw hulpverleningswagen voor brandweer Joure

0

JOURE – De eerste van de vijf hulpverleningswagens voor de Friese brandweer is afgeleverd aan het brandweerkorps van Joure.

Deze hulpverleningswagens worden ingezet bij complexe en zware ongelukken waar zwaarder materiaal nodig is dan wat er in een gewone brandweerwagen zit.

Het nieuwe voertuig heeft een 420pk sterke motor. Daarnaast heeft de wagen een radiografische bedienbare  de kraan die op het chassis gebouwd is.  Met de kraan kunnen bijvoorbeeld auto’s die op de kop liggen overeind getrokken worden, maar kan ook objecten verstevigen of onder druk houden als de situatie daar om vraagt. De auto is compleet afgeleverd door Ziegler brandweertechniek uit Winschoten.

De wagen van Joure is de eerste in een serie van vijf hulpverleningsvoertuigen. De andere voertuigen gaan naar de brandweerposten in Oosterwolde, Franeker, Leeuwarden en Drachten. De hulpverleningswagens die nu nog op de kazernes van Leeuwarden, Drachten en Franeker staan worden gebruikt tot de nieuwe wagens uitrukgereed zijn. Eerst krijgt het brandweerpersoneel een opleiding om met het voertuig en de kraan te werken.

Foto: Melarno Kraan, Ziegler Brandweertechniek

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend