Brandweer Langweer neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

0

LANGWEER – De brandweer van Langweer heeft deze week een nieuwe tankautospuit in gebruik genomen.

De brandweerlieden van Langweer hebben eerst een periode geoefend  om het hagelnieuwe voertuig met de nieuwst snufjes onder de knie te krijgen. Vanaf deze week staat de nieuwe auto op de uitruk.

Blussen met schuim

De nieuwe Volvo tankautospuit beschikt over het zogeheten One Seven blussysteem. De unieke eigenschappen van One Seven blusschuim leveren maar liefst een 90% benutting van het ingebrachte water op, in vergelijking tot slechts 5-25% bij conventionele brandbestrijdingsmethoden met alleen water. De effectiviteit van het schuim zorgt voor een snelle knock-down en verlaagt de schade aan eigendommen enorm, omdat een lager watergebruik overmatige waterschade voorkomt en daarmee het opruimen vereenvoudigt. Deze eigenschappen zorgen voor een sterk verhoogde veiligheid voor brandweermensen, hetgeen één van de belangrijkste aspecten is bij elke brandweerinzet. One Seven kenmerkt zich onder meer door extreem lange worplengtes, het dringt diep door in de brandomgeving om zo de brandhaard te bereiken.

Naast het blussysteem beschikt het voertuig over het benodigde redgereedschap voor gebruik bij verkeersongevallen.

Foto: Brandweer Langweer

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend