De Fryske Marren winnaar in de categorie ‘Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’

0

DE FRYSKE MARREN – De gemeente De Fryske Marren is de winnaar van de titel ‘Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019.

Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de winkelgebieden in De Fryske Marren goed scoren op het decoratieve groen en de bestrating. De bezoekers ervaren een veilig gevoel en vinden de winkeliers erg betrokken. Het onderzoek toont ook aan dat er weinig onkruid aanwezig is en dat de afvalbakken makkelijk te vinden zijn. De Fryske Marren is een nieuwkomer in de lijst deelnemende gemeenten en gaat er dus meteen met de titel vandoor. De gemeenten Heerenveen en Purmerend eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Voor meer informatie zie: nederlandschoon.nl.

Afvalbakken makkelijk te vinden

De bezoekers van gemeente De Fryske Marren zijn zeer tevreden over de aanwezigheid van het decoratieve groen en de bestrating. Ook geven de bezoekers aan zich overdag veilig te voelen in de winkelgebieden en vinden ze de winkeliers erg betrokken. Het onderzoek toont aan dat er weinig onkruid aanwezig is en dat de afvalbakken makkelijk te vinden zijn. De Fryske Marren won nog niet eerder in de verkiezing, en eindigt nu op de eerste plek.

De Fryske Marren is ook één van de Friese gemeenten die samenwerken aan een 100% zwerfafvalvrij Friesland, samen met Omrin, Circulair Friesland, Friese Milieu Federatie en NederlandSchoon. “We zijn echt heel erg trots dat De Fryske Marren eerste is geworden binnen de categorie ‘Middelgrote Gemeente’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019”, aldus wethouder Irona Groeneveld. “Het is een grote opsteker voor onze medewerkers en de winkeliers; zij hebben er voor gezorgd dat de winkelgebieden een fijne en schone plek zijn om te verblijven. Het laat ook zien dat we al goed op weg zijn met onze ambitie om Fryslân 100% zwerfafvalvrij te maken.”

De gemeente Heerenveen, die de tweede plaats veroverde in deze categorie, is ook onderdeel van deze aanpak en de samenwerking met onder andere ondernemers uit de regio, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers

Top 3 gemeenten

Middelgrote Gemeente:
1. De Fryske Marren: 7,59
2. Heerenveen: 7,53
3. Purmerend: 7,37

Foto: Bram Oostdijk

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend