Gratis gft-container voor basisscholen

0

LEMMER – Basisscholen in gemeente De Fryske Marren ontvangen een gratis gft-container én afvalbakjes voor groenafval in de klaslokalen.

Dit in combinatie met een lessenpakket over afvalscheiding. Donderdagochtend overhandigde wethouder Irona Groeneveld de eerste twee gft-containers op basisscholen De Tweespan en Sint Jozef in Lemmer. Wethouder Groeneveld hield een praatje met de klas over afvalscheiding. De reacties zijn positief en er hebben zich inmiddels 12 scholen aangemeld. De gemeente werkt met het lessenpakket over afvalscheiding samen met Groen Doen en de vrijwilligers van Ho! Net yn ‘e Kliko. In de lessen leren de kinderen om goed afval te scheiden omdat afval waardevol is en je het vaak nog opnieuw kunt gebruiken.

Foto: gemeente De Fryske Marren

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend