Nuon maakt ook in Friesland plaats voor Vattenfall

0

DE FRYSKE MARREN – Vandaag verdwijnt het merk Nuon, na exact 25 jaar, definitief uit Nederland. Vorig jaar maakte nutsbedrijf Nuon bekend dat haar naam geleidelijk zou wijzigen naar dat van moederbedrijf Vattenfall – al 10 jaar eigenaar van Nuon.

Ook klanten uit Friesland konden het afgelopen jaar al wennen aan het idee en hebben vanaf vandaag contact met Vattenfall.

Fossielvrij leven binnen één generatie

Vattenfall – dat ‘waterval’ betekent – is een Zweeds energiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en inmiddels door heel Noordwest Europa actief is. Vattenfall heeft zichzelf als doel gesteld om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Omdat dit om een grensoverschrijdende aanpak vraagt, is ervoor gekozen om Nuon en Vattenfall te verenigen in één naam.

Voor Peter Smink, CEO Vattenfall Nederland, markeert deze dag een historisch moment: “Het is heel bijzonder om één generatie na het ontstaan van het merk Nuon, nu als Vattenfall verder te kunnen bouwen aan een fossielvrij leven binnen één generatie. Ik ben er trots op dat dit geen loze belofte is, maar iets waar we de afgelopen 25 jaar al grote stappen in hebben gezet.’’

Ontwikkelingen in Friesland

Als Nuon, en nu als Vattenfall, is het bedrijf al jaren bezig met het toewerken naar een fossielvrij leven. In Friesland, op één van de beste windlocaties van Nederland, ontwikkelt Vattenfall samen met Windpark Gooyum-Houw het nieuwe windpark ‘Nij Hiddum-Houw’. Dit nieuwe windpark vervangt het huidige windpark in dit gebied. De nieuwe windturbines hebben een opgesteld vermogen van 42 MW. Vattenfall is bovendien energiepartner van Thialf – de partijen werken samen om van Thialf een centrale plek voor groene stroom in Noord-Nederland te maken. Het ijsstadion zal in de toekomst energie leveren voor festivals en andere evenementen.

Deze belangrijke ontwikkelingen richting een fossielvrij leven binnen één generatie onderstrepen de betrokkenheid van Vattenfall bij Nederland: het bedrijf zet zich actief in om dit mogelijk te maken.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend