Flinke omleidingen door werkzaamheden in centrum Terherne

0

TERHERNE – In het najaar van 2019 kunnen auto’s een poos niet door Terherne heen rijden. Het nauwe centrum van het dorp wordt opnieuw ingericht door gemeente De Fryske Marren.

De bijzondere ligging van het dorp tussen het Sneekermeer en diverse poelen maakt dat er een lange omleiding komt over de A7 en de A32. Wanneer de werkzaamheden beginnen, is nog niet bekend. Wel geeft de gemeente aan dat er in fases wordt gewerkt, zodat bewoners óf uit het noorden óf uit het zuiden nog bij hun woningen kunnen komen.

Er komen onder meer zogenoemde ‘ziteilanden,’ een soort bankjes. Doorgaand verkeer zal daarom een poos niet door het centrum kunnen. De Fryske Marren heeft expres voor de periode na de zomer gekozen, zodat het dorp en het toerisme in het dorp de minste hinder ondervinden van het werk. Meer informatie over de planning komt op de website van gemeente De Fryske Marren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend