EerlijkWinkelen-route in Gemeente De Fryske Marren

1

JOURE – De werkgroep De Fryske Marren Fairtrade zal samen met het lokale duurzaamheidsinitiatief Expeditie Grutsk & Grien een EerlijkWinkelen-route gaan opzetten.

Door de groeiende aandacht voor duurzaamheid, de grotere vraag naar en het toenemende aanbod van duurzame en eerlijke producten, is het idee ontstaan om deze route in gemeente De Fryske Marren te realiseren. Het is een landelijk initiatief dat inmiddels in veel grotere plaatsen bestaat en een aantal maanden geleden ook in buurgemeente Súdwest-Fryslân succesvol is gelanceerd, in samenwerking met de stichting EerlijkWinkelen. De feestelijke lancering van de EerlijkWinkelen-route is op vrijdag 27 september as. om 10.00 uur bij Eethuis Simple aan het Douwe Egberts Plein 7 in Joure. Wethouder Luciënne Boelsma zal hierbij aanwezig zijn en aansluitend een aantal ‘eerlijke winkeliers’ in de Midstraat gaan bezoeken.

“Met de EerlijkWinkelen-route wijzen we bewoners en bezoekers in onze regio de weg naar winkels die duurzame producten verkopen. Hieronder vallen producten die biologisch, lokaal, fairtrade, tweedehands of op een ander manier milieu- en/of mensvriendelijk zijn. De EerlijkWinkelen-route zal online komen te staan en er kan een handige gratis app worden gedownload. Zodoende is de route online goed zichtbaar voor het winkelende publiek en een toegevoegde waarde voor onze gemeente.” aldus Corrie Algera, eigenaresse van SARI Fair Fashion en lid van de Fairtrade Werkgroep. “Deze route is net als het Rasterhoff Festival in Sneek vorig jaar een concrete stap naar een duurzamere regio. We hopen dat met de EerlijkWinkelen-route mensen in hun dagelijkse leven (nog) meer bewuste keuzes zullen maken.”, vertelt Grutsk & Grien initiatiefneemster Astrid Koops-Tippersma.

Het ontwikkelen van dergelijke eerlijke routes is, mede door de opvolgers van de millenniumdoelen; de Sustainable Development Goals (SDG’s), een welkome aanvulling. Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten in 2030 namelijk een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in de wereld. Daarnaast is de EerlijkWinkelen-route een mooie regionale boost en bevordert dit het bezoek aan de lokale middenstanders. Wilt u meer informatie of ook gratis meedoen als duurzame ondernemer in Gemeente De Fryske Marren? Neem dan contact op met Corrie Algera van de werkgroep De Fryske Marren Fairtrade. Via e-mail corriealgera@gmail.com of telefonisch op nummer 06 30 50 77 49.

1 reactie

X
X

Deel dit met een vriend