31 (dorps)kernen in De Fryske Marren krijgen glasvezel

0

DE FRYSKE MARREN – De glasvezelcampagne van DFMopGlas in De Fryske Marren is positief afgesloten.

Goed nieuws voor inwoners van 31 (dorps)kernen in de gemeente; er komt glasvezel in hun woonplaats! In de eerste fase van de campagne kregen 24 dorpen al zekerheid op de komst van het netwerk. In de verlengde campagne zijn hier nog zeven kernen aan toegevoegd. In de overige twee kernen meldden onvoldoende bewoners zich aan.

In Echtenerbrug, Langweer, Terherne en grote delen van Bakhuizen, Oudehaske, Sintjohannesga en Sint Nicolaasga hebben voldoende bewoners zich alsnog aangemeld en komt er dus zeker glasvezel. In Sloten en Oudemirdum zijn er onvoldoende aanmeldingen bijgekomen en dat betekent dat daar helaas geen glasvezel komt.

Jaap Bosma en Anja Rombout, initiatiefnemers van DFMopGlas zijn blij met het eindresultaat van de campagne. “Door de enorme inzet van lokale vrijwilligers hebben we in de verlenging een sterke groei in aanmeldingen gezien. Door deze groei komen we steeds een stapje dichterbij het realiseren van ons doel: “glasvezel voor de hele mienskip”. Graag hadden we iedereen aangesloten op het netwerk, maar niet overal bleek er voldoende interesse te zijn. Mocht dat beeld in de toekomst anders worden, dan kan de coöperatie wellicht alsnog een oplossing bieden.”

Inwoners persoonlijk geinformeerd Alle bewoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over de situatie voor hun woning. Meer informatie is binnenkort ook te vinden op de website www.defryskemarrenopglas.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend