Kunstenaar Harry Arling emotioneel door Allegorische Optocht Sint Nicolaasga

0

SINT NICOLAASGA – De wereldberoemde kunstenaar Harry Arling uit de provincie Groningen wist niet wat hij zag toen hij het eindresultaat zag van een van de praalwagens bij de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga.

Een van de wagens, die van de vogeldobbe, is gebaseerd op zijn sciencefiction-kunst. Arling was onlangs nog in Tokio om zijn werk te tonen. De kunstenaar stond perplex van de precisie waarmee zijn werk is nagemaakt.

De wagen van de vogeldobbe is geïnspireerd op werk van de sciencefiction-kunstenaar Harry Arling. De bouwers namen in maart contact op met de Groninger om toestemming te vragen of ze zijn werk mochten namaken. “Harry Arling was zo enthousiast dat hij wilde meehelpen met bouwen”, zegt Jan Bergsma, een van de bouwers.

De kunstenaar hielp mee, maar had wel vraagtekens bij het bouwwerk. “Ik had nooit gedacht dat de kleine details zo mooi nagebouwd konden worden. Ik dacht: een versierde wagen met mijn werk, het zal wel.”
Toen Arling donderdagochtend het eindresultaat zag, stond hij perplex. “Het is geweldig. Dit is zo mooi. Onvoorstelbaar, ik ben er emotioneel van. Dit raakt mij”, sprak de kunstenaar langs de route van de praalwagens.

Foto: Orange Pictures

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend