Stevige wind tijdens vierde Ballondag in Joure

0

JOURE – Zaterdag was de vierde avond voor de Friese Ballonfeesten. Gaan de luchtballonnen wel of niet de lucht in? Wat zijn de weersvoorspellingen voor de komende uren? Het was om acht uur droog,  maar de wind was stevig. Zal de wind nog gaan liggen?

Na een aantal briefings met de piloten leek het moeilijk een besluit te nemen. Het publiek was in afwachting van wat komen ging.

Even voor negen uur kwam het besluit, een aantal luchtballonnen zullen zich gereed maken en gaan varen. Het was best spannend, er stond een behoorlijke wind. Met man en macht moest er soms aan een mand worden gehangen. Op de foto’s is ook goed te zien dat er stevig gewerkt moest worden door de crew. Er gingen plm. 10 luchtballonnen de lucht in.

Het publiek werd later nog getraceerd door het opzetten van de grote special shape, de trein. Een prachtig moment en het publiek genoot. Deze avond was het ook weer druk op de Nutsbaan.

Foto’s ©Hielke Weening
Video: ©Dennis Stoelwinder


Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend