Topdrukte bij de derde Ballondag in Joure

0

JOURE – Vrijdagavond was de derde avond voor de Friese Ballonfeesten. Gaan de luchtballonnen wel of niet de lucht in? Deze avond was dat geen vraag maar een zekerheid. Het was mooi weer om te varen met de luchtballonnen en daarom gingen ze ook allemaal de lucht in.

De start begon mooi met een nieuwe luchtballon van Mc Donald. Een plaatje van een luchtballon en het publiek genoot toen de ballon dan ook de lucht in ging. Daarna gingen de special shapes en bijna als laatste de grote motor.

Deze avond was het superdruk op de Nutsbaan. Op een gegeven moment moest de organisatie het besluit nemen om geen publiek meer toe te laten op de Nutsbaan. Het publiek zocht daarop een plaats buiten het terrein. Op de viaducten en in de bermen was het dan ook weer ouderwets druk.

Naast de 35 heteluchtballonnen zijn er veel andere dingen te doen op de Nutsbaan: er staat een feesttent, er komt een podium, er is kermis voor de kinderen, er staan foodtrucks en diverse soorten bier.
Het is de bedoeling dat er elke avond 35 heteluchtballonnen de lucht in gaan, mits het mooi weer is. Verder kan er in een liggende ballon worden gelopen.

Op zaterdag zijn de brandweer en de politie ook aanwezig, net zoals SC Heerenveen en een clown en pony’s voor de kinderen. Zondag staat het terrein vol met oldtimers. En bovendien is er elke dag livemuziek op de Nutsbaan.

Foto ©Hielke Weening
Video: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend