Onverwacht kado voor bezoekers Friese Ballonfeesten

0

JOURE – Donderdagavond was de tweede avond voor de Friese Ballonfeesten. Gaan de luchtballonnen wel of niet de lucht in? Een vraag die velen bezig hield. Er viel regen, soms heel veel, maar er bleef hoop. Om 19.45 uur kwamen de piloten nog eens bij elkaar en werd het e.e.a. doorgenomen en besproken. 

Er was een lichtpuntje om 20.15 uur. En inderdaad, het werd lichter aan de lucht. In rap tempo werden er een groot aantal luchtballonnen voorzien van lucht. Kort daarna gingen dan ook al de eerste luchtballonnen de lucht in. Helaas gingen niet de bijzondere special shapes, maar goed de ruim 30 ballonnen gingen wel en dat was eigenlijk wel een heel mooi onverwacht cadeau voor de aanwezigen.

Naast de 35 heteluchtballonnen zijn er veel andere dingen te doen op de Nutsbaan: er staat een feesttent, er komt een podium, er is kermis voor de kinderen, er staan foodtrucks en diverse soorten bier.
Het is de bedoeling dat er elke avond 35 heteluchtballonnen de lucht in gaan, mits het mooi weer is. Verder kan er in een liggende ballon worden gelopen.

Op zaterdag zijn de brandweer en de politie ook aanwezig, net zoals SC Heerenveen en een clown en pony’s voor de kinderen. Zondag staat het terrein vol met oldtimers. En bovendien is er elke dag livemuziek op de Nutsbaan.

Foto ©Hielke Weening
Video: ©Dennis Stoelwinder


Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend