Geweldige start van de Friese Ballonfeesten in Joure

0

JOURE –  Woensdagavond was de start van de Friese Ballonfeesten in Joure.  “Nieuw is dat dit jaar de entree van het evenement gratis is. Andere jaren moest er altijd worden betaald. Iedereen is welkom er is dus geen belemmering meer om naar het terrein te komen,” aldus Theo Nijholt van de organisatie.

Normaal gesproken zitten er honderden mensen om de Nutsbaan heen in de bermen ballonnen te kijken. De organisatie hoopt dat dit minder wordt nu de entree gratis is. En dat was ook het geval. Het publiek kwam in grote getale naar de Nutsbaan.

De start was met de nieuwe luchtballon van de Jumbo. De burgemeester van Joure kwam er speciaal voor om de luchtballon te dopen. Met het ontkurken van een fles wijn werd een behouden vaart gewenst en vele mooie veilige vaaruren.

Naast de 35 heteluchtballonnen zijn er veel andere dingen te doen op de Nutsbaan: er staat een feesttent, er komt een podium, er is kermis voor de kinderen, er staan foodtrucks en diverse soorten bier.
Het is de bedoeling dat er elke avond 35 heteluchtballonnen de lucht in gaan, mits het mooi weer is. Verder kan er in een liggende ballon worden gelopen.

Op zaterdag zijn de brandweer en de politie ook aanwezig, net zoals SC Heerenveen en een clown en pony’s voor de kinderen. Zondag staat het terrein vol met oldtimers. En bovendien is er elke dag livemuziek op de Nutsbaan.

Foto’s: ©Hielke Weening
Video: ©Dennis Stoelwinder

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend