Volgende week start van de 34e Friese Ballonfeesten

0

JOURE: Alweer voor de 34e keer zal het Friese luchtruim volgende week gevuld zijn met allerlei heteluchtballonnen in de meest uiteenlopende vormen en formaten. Een hond, een colafles, het hoofd van Vincent van Gogh, je kunt het zo gek niet bedenken of het is boven Joure te bewonderen. Dit jaar zijn de Ballonfeesten van 17 tot en met 21 juli. Voor het eerst hoeven bezoekers van het evenement geen entree meer te betalen. Hiermee wil de organisatie de magie van het opstijgen van de 35 luchtballonnen voor iedereen toegankelijk maken, 

Opvallende luchtballonnen en bijzondere piloten

De Friese Ballonfeesten zijn al jarenlang het grootste ballonevenement van Nederland. Gedurende vijf avonden zal het maximumaantal van 35 heteluchtballonnen het luchtruim kiezen. Daaronder bevinden zich ballonnen met een speciale vorm (Special Shapes). Dit jaar komt er onder meer een racemotor van 37 meter hoog en 46 meter breed, een gigantische colafles, een emoji en een hond.

De Ballonfeesten zijn een internationaal spektakel. De ballonvaarders komen dit jaar onder meer uit Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. Van dit internationale gezelschap kijken ze in Joure al niet meer op, maar dat er dit jaar een vrouwelijke pilote vanuit Dubai komt, is toch wel erg speciaal. Edgora McEwan is de eerste vrouwelijke ballonvaarder van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is erg bijzonder in dit vrij conservatieve land. Van 17 tot en met 21 juli zal ze schitteren in het Friese luchtruim.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend