Boerenmarkt Woudsend op donderdag met gratis vaartochtje door het dorp

0

Woudsend: Deze zomer organiseert Woudsend van 18 juli tot en met 29 augustus zevenmaal op de donderdag een gezellige boerenmarkt. De markt zal worden gehouden van 11.00 tot 17.00 uur op de Waechswâl in het centrum van het dorp.

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, met o.a. verkoop van verse streekproducten, zoals vlees, kaas, groente, fruit, honing, vis, jam, boerenijs, vachten, bloemen en planten. Naast streekproducten zijn er ook kramen met andere verrassende artikelen, zoals cadeau-artikelen, houten producten, mozaïek, aardewerk, etc. Elke donderdag zullen ruim 20 standhouders aanwezig zijn op deze gezellige markt.  Gedurende de markten zijn er verschillende (kinder)activiteiten.

Nieuw: Folklore op de Boerenmarkt op 18 juli + 8 augustus + 29 augustus

Op 18 juli, 8 augustus en 29 augustus zal de Snitser Skotsploech van 13.30 tot 16.00 uur op de markt aanwezig zijn. De dansgroep bestaat uit heren en dames gekleed in Friese kledij uit ca. 1850. De prachtige kostuums droeg men destijds op het Friese platteland op zon- en feestdagen. De Skotsploech zal ‘s middags enkele optredens verzorgen.

Gratis vaartochtje

Tijdens de Boerenmarkten kunt u een gratis vaartochtje door het dorp maken. U stapt op bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt u naar de Houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het ca. 5 minuten lopen naar de Boerenmarkt. Deze wandelroute voert u door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes.

Ontdek historisch centrum

Ontdek tijdens een korte wandeling het watersportdorp Woudsend met leuke straatjes en de vele unieke steegjes, de molens en de kerken. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.Gratis aanleggen

Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de Boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.

Boerenmarkten Woudsend
Data:   7x op donderdag; van 18 juli 2019 t/m 29 augustus 2019
Tijd:     van 11.00 tot 17.00 uur

Voor het vierde jaar organiseren wij in de zomervakantie wekelijks een unieke markt op donderdag.
Sfeervolle markten, die goed worden bezocht door dorpsgenoten, toeristen en bezoekers uit de regio.
Elk jaar weer iets groter en aangevuld met activiteiten.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend