Overheid lanceert site over eikenprocessierups

0

DE FRYSKE MARREN – Er zijn veel vragen over de eikenprocessierups. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een website gelanceerd met meer dan honderd vragen én antwoorden.

Heeft u vragen over de eikenprocessierups? Grote kans dat het antwoord wel op de website processierups.nu terug te vinden is. Ontbrekende vragen kunnen ook ingezonden worden. Experts van het Kenniscentrum Processierups beantwoorden alle vragen.

De website is een van de eerste stappen van een kennisplatform dat is opgericht in opdracht van het ministerie. Het ontbrak tot nu toe aan een centraal informatiepunt waar betrouwbare antwoorden over al die vragen gevonden kunnen worden.

Preventieve maatregelen

Het kennisplatform gaat nog meer dingen doen in de strijd tegen de eikenprocessierups. “In ieder geval zal op korte termijn de Leidraad beheersing eikenprocessierups geactualiseerd worden en wordt gekeken hoe op zeer korte termijn het netwerk van vlindervallen kan worden uitgebreid.
Door die vlindervallen kan het ministerie een idee krijgen van hoe groot de plaag volgend jaar zal zijn en op tijd preventieve maatregelen nemen.

Ook in gemeente De Fryske Marren is de eikenprocessierups op diverse plekken aangetroffen. Veel bomen zijn gemarkeerd met een waarschuwingslint. Een gespecialiseerd bedrijf is sinds enkele weken bezig de nesten te verwijderen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend