Azc Balk mag weer open, eerste bewoners komen waarschijnlijk volgende week

0

BALK – Het azc in Balk mag vanaf donderdag weer open. Dat meldt de gemeente De Fryske Marren.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de openstelling toe te laten tot het moment dat de omgevingsvergunning voor het tijdelijk azc van kracht wordt. De eerste bewoners komen waarschijnlijk volgende week.

Het azc ging in oktober dicht. Vlak daarna werd duidelijk dat het aantal asielzoekers weer toeneemt en dat er behoefte is aan opvangruimte. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers vraagt daarom aan De Fryske Marren de mogelijkheid om de locatie in Balk weer open te stellen. De gemeente wil daaraan meewerken, maar inwoners kunnen nog wel bezwaar maken.

Zolang de vergunningsprocedure nog loopt, laat de gemeente het toe dat het azc weer heropend wordt. Dat is wel op eigen risico voor het COA, zeggen burgemeester en wethouders.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend