Welke naam krijgt nieuwe brug in Langelille?

0

LANGELILLE – De nieuwe brug over de Tjonger bij Langelille is officieel open. Donderdagmiddag openden wethouders Jos Boerland (De Fryske Marren) en Jack Jongebloed (Weststellingwerf) de nieuwe brug door er onder door te varen.

De brug ligt precies op de grens van Weststellingwerf en De Fryske Marren. Het ontwerp van de nieuwe brug symboliseert het landschap rondom de Tjonger. In het ontwerp zitten speelse verwijzingen naar de historie van het veenlandschap en het verveningsverleden. In hun openingswoord benadrukten de wethouders de succesvolle samenwerking tussen de beide gemeenten, met als resultaat dat de omgeving zo kort mogelijk overlast had tijdens de werkzaamheden.

Om de brug nog herkenbaarder te maken, zoeken we een naam. De gemeenten vragen de inwoners van beide gemeenten om mee te denken over een toepasselijke, herkenbare naam voor de nieuwe brug. U kunt uw voorstel tot 10 mei 2019 insturen naar communicatie@weststellingwerf.nl. De beide gemeenten beoordelen samen de inzendingen. Wel zouden de gemeenten het leuk vinden als de naam zowel aan de Friestalige kant (De Fryske Marren) als de Stellingwerfse kant (Weststellingwerf) herkenning oproept.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend