Gemeente kijkt teruk op prachtig Koningsbezoek bij Koningsspelen in Lemmer

0

LEMMER – Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend de Koningsspelen officieel geopend op CBS De Arke in Lemmer. Een feestelijke, zonnige opening met veel publiek en pers.

Na het Koningsontbijt met de kinderen van De Arke opende Koning Willem-Alexander buiten op het plein deze zevende editie van de Koningsspelen. Het koor van Kinderen voor Kinderen zong en danste het lied ‘Pasapas’ en natuurlijk dansten de kinderen van De Arke volop mee! Daarna was het tijd voor de sportactiviteiten op het schoolplein.

Zijne Majesteit liep samen met burgemeester Fred Veenstra, commissaris van de Koning in Fryslân Arno Brok, directeur van De Arke Sietske de Jong, minister Bruins van sport en ambassadeur van de Koningsspelen Richard Krajicek, bij de verschillende spelletjes op het plein langs. De Koning maakte overal even een praatje zodat de kinderen volop genoten.

Alles is goed verlopen en gemeente De Fryske Marren is er trots op dat de Koning dit jaar de Koningsspelen in Lemmer heeft geopend. De gemeente bedankt iedereen die hieraan bij heeft gedragen. De opening is live uitgezonden op NPO 3 en beelden van de sportdag op De Arke waren in de avonduitzending te zien.

Foto: ©Cor Pot

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend