3 fietsroutes in de omgeving van de Fryske Marren

0

Advertorial – In de omgeving van de Fryske Marren zijn veel fietsroutes te vinden, welke er voornamelijk op gericht zijn om verschillende meren te ontdekken. Tijdens elke van de onderstaande fietsroute, rijd je wel langs of om een meer heen. Tussen de meren liggen verschillende kleine dorpen en steden, welke leuk zijn om te bezoeken. Welke route je kiest om te volgen, hangt vooral af van de afstand welke je af wilt leggen, en je voorkeur voor een bepaalde startplaats. Gelukkig begint elke route in een andere deel van de omgeving Fryske Marren, zodat er altijd een route in de buurt is. Is de route te kort, dan kun je altijd meerdere routes met elkaar combineren.

Vanaf Joure om het Tjeukemeer en het Slotermeer, en weer terug (64,7 km)
Deze route begin je door vanuit Joure richting het zuidoosten te rijden, naar Rotsterhaule. Vervolgens rij je om het Tjeukemeer heen, door parallel aan de N924 te rijden. Je komt hierbij langs Vierhuis, Echtenerbrug, Echten en Oosterzee. Bij Oosterzee sla je linksaf, om naar Lemmer te rijden. Je rijdt nu een stukje langs het IJsselmeer, door Tacozijl en Sondel, naar Bargebek.

Vervolgens rij je om het Slotermeer heen, door parallel aan de N928 te rijden. Je komt door de plaatsen Harich, Ypecolsga en Woudsend. Vanaf Woudsend volg je de N354, zodat je uitkomt in Spannenbrug, waar je linksaf slaat. Je komt nu uit in Sint Nicolaasga, waar je rechtdoor gaat om via De Rijlst naar Scharsterbrug te rijden. Vanaf dit punt blijf je rechtdoor rijden, en rij je onder de A7 door, zodat je weer uitkomt bij Joure. Op de eerste rotonde sla je linksaf, waarna je bij de Harddraversweg rechtsaf slaat. Je komt nu weer uit bij het startpunt van de route.

Wil je een fiets online kopen? Check dan goed de maat. De inchmaat van een kinderfiets en / of framemaat van een fiets is afhankelijk van de lichaamslengte.

Van Bakhuizen naar Echtenerbrug (35,5 km)
Deze korte route brengt je vanaf Bakhuizen naar Echtenerbrug, waarbij je om het Slotermeer heen gaat. Je start in Bakhuizen, waar je eerst via Hemelum naar Nijbuorren rijdt. Vervolgens blijf je rechtdoor rijden, en kruis je de N359. Via Kolderwolde rij je naar Aldegea, waar je alsmaar rechtdoor blijft gaan tot je uitkomt in Elahuizen. Je rijdt nu naar Trophorne, waarbij je aan je linkerhand de Fluessen ziet. Nu rij je langs het water naar Indijk, waar je afslaat om naar Woudsend te gaan. Hier volg je de N354 naar Spannenbrug, waarna je de weg blijft volgen tot aan Follega. Vanaf Follega rij je naar Oosterzee, om vervolgens via Echten naar Echtenerbrug te rijden.

Vanaf De Herne via Sondel naar Lemmer (42,3 km)
Deze route begint in Terherne, een kleine plaats welke tussen verschillende meren ligt. Als eerste rijd je over de Ûtbuorren de stad uit richting het zuiden. Je blijft de weg volgen en rijdt tussen de meren Sâltpoel en Heerenzijl door. Je blijft hier rechtdoor rijden tot je uitkomt in Goingarijp, waar je langs de haven rijdt. Hierna volg je de Ballingbuer naar het zuiden, waarna je door Ballingbuer naar Broek gaat. Nu rijd je richting het westen, waardoor je tussen verschillende meren en rivieren door gaat. Je komt uit in Langweer, waarna je via Legemeer, langs Idskenhuizen, naar Tjerkgaast rijdt. Je vervolgt de fietsroute door via Sloten en Wijckel naar Sondel te rijden, waar je linksaf slaat. Nu rij je parallel aan het IJsselmeer, door Tacozijl, naar Lemmer. In Lemmer blijft je rechtdoor rijden, zodat je uitkomt in de haven van Lemmer.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend