Zevenwolden organiseert Watersportdag Lemmer op 6 april

0

LEMMER – Op zaterdag 6 april organiseert de Lemster Watersportvereniging de Zevenwolden van 11.00 tot 17.00 uur de Watersportdag 2019 in en rond het clubgebouw aan de Plattedijk 2 in Lemmer.

Iedereen is dan welkom om al even warm te lopen voor het komende seizoen. Daartoe zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, ook voor de kinderen. Bovendien is er een Tweedehands Watersportmarkt met allerhande spullen, om de uitrusting nog wat aan te vullen. Allen kunnen elk half uur gebruik maken van de pendeldienst tussen het clubgebouw en centrum Lemmer. Daar is de opstapplaats aan de Kortestreek bij het standbeeld van de Fiskerman.

Veel te beleven

Zevenwolden is een veelzijdige vereniging. Op de Watersportdag komen dan ook gevarieerde (water)activiteiten aan bod. Zo is er te zien en te beleven, hoe het werkt bij de open-boten-competitie, het jeugdzeilen, sloeproeien, de Micro Magic en cursussen vaarbewijs of bij andere organisaties zoals de Reddingsbrigade Lemmer. Daarnaast komt de lol van een rondje varen in zo’n stoere rib. Ook is er aandacht voor het reilen en zeilen in de haven van de Zevenwolden.

Pendeldienst

Op deze dag is er elk half uur een pendeldienst tussen het centrum van Lemmer en het clubgebouw van de Zevenwolden. Dat gebeurt met een Lemster Aak en de kotter, die actief is bij de begeleiding van vele zeilwedstrijden, zoals het Skûtsjesilen. Onderweg en bij het clubgebouw zorgt het Shantykoor voor de vrolijke noot.

Tweedehands watersportmarkt

De Tweedehands Watersportmarkt maakt deel uit van deze Watersportdag van de Zevenwolden. Hierbij zijn watersportartikelen, zoals allerhande accessoires, zeilen en motoren aan de man te brengen. Het is immers zonde om deze op de plank te laten liggen, terwijl andere watersporters er veel plezier van kunnen hebben.

Gezelligheid

Info en amusement zijn op deze dag twee kanten van dezelfde medaille. Maar boven alles staat natuurlijk onderlinge band en gezelligheid bij de Zevenwolden, met de watersport en muziek als ankerpunten. De shanty’s en het Wivenkoor illustreren dat. Voor het vermaak van de kinderen zijn er op deze Watersportdag 2019 speciale attracties, zoals een speurtocht, springkussen en het ‘klompkesilen’.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend