Balk heeft last van geparkeerde auto’s voor brandweerkazerne

0

BALK – De brandweer van Balk kan soms de kazerne niet goed uitkomen, omdat er auto’s verkeerd geparkeerd staan.

Op de stoep van de kazerne staat een gele streep. Dat betekent dat het verboden is er stil te staan. Toch zetten bezoekers van de huis- en dierenarts, die aan beide kanten van de kazerne hun praktijk hebben, de auto’s er toch neer.

De weg voor de kazerne is niet heel breed. Het is lastig voor de brandweerauto’s om in noodsituaties de straat op te draaien. Dat wordt nog lastiger als de boot moet worden meegenomen.

Probleem bij meerdere kazernes

Willem Kampen van de brandweer van Balk: “Mensen hebben misschien niet goed voor ogen hoe groot een brandweerauto kan zijn.” Het probleem doet zich voor in meerdere plaatsen in de provincie, zo zegt woordvoerder Nick Kits van de brandweer Fryslân. “Je ziet bij meerdere kazernes dat mensen daar zonder bij na te denken een auto plaatsen. In geval van nood, als iedere seconde telt, is dat niet handig.”

Bumpertje meepakken

Bij noodsituaties heeft de eigenaar van de geparkeerde auto pech, aldus Willem Kampen. “Wij hebben goede chauffeurs en die kunnen goed sturen. Maar als de nood hoog is, dan kan het best zijn dat wij een bumpertje meepakken.”

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend