Omrop Fryslân en Steven de Jong Films op zoek naar dé Grutte Pier!

0

FRYSLÂN – Woont Grutte Pier in Fryslân, Noord-Holland of toch in Zweden? Omrop Fryslân en Steven de Jong Films zijn op zoek naar een hoofdrolspeler voor een unieke serie over het leven van Pier Gerlofs Donia; beter bekend als Grutte Pier.

De hoofdrolspeler moet dus ook niet zomaar iemand zijn, er wordt gezocht naar een flinke kerel met acteerervaring.

De zoektocht naar misschien wel de meest legendarische Fries, Grutte Pier, wordt in gang gezet in binnen- en buitenland. En dat is niet zonder reden, zegt regisseur Steven de Jong: “We zoeken naar een beer van een kerel, die ook nog kan acteren en die zijn er niet zoveel. Daarom zoeken we ook buiten Fryslân.” Er wordt gezocht naar een grote, fysiek sterke acteur van minimaal 1.90 m lang, die tussen de 30 en 45 jaar is.

Aanleiding voor de zoektocht is de serie die Steven de Jong in samenwerking met Omrop Fryslân zal maken, verspreid over een periode van acht jaar. De serie zal dan ook te zien zijn bij Omrop Fryslân. In de serie wordt in acht episodes het levensverhaal van de Friese vrijheidsstrijder verteld. Grutte Pier leefde tussen 1480 en 1520 en was boer in het dorp Kimswerd. In die tijd woedde er een grote burgeroorlog en Pier zijn vrouw en kinderen werden vermoord. In de acht episodes over de laatste acht jaar van zijn leven zien we waarom Grutte Pier, Grutte Pier is geworden.

Mannen die voldoen aan de eisen van Grutte Pier kunnen zich opgeven via: www.gruttepier.tv. Opgeven kan tot en met 15 oktober.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend