Enorme schade na brand in Doniahal Sint Nicolaasga

0

SINT NICOLAASGA – Veel Sint Nyksters beleefden vrijdagmiddag benauwde momenten toen er brand uitbrak in de Doniahal.

De brand liet zich door de forse rookontwikkeling ernstig aanzien. Dit was ook bij de meldkamer in Drachten direct duidelijk. Er werd opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Daarnaast werden er twee hoogwerkers uit zowel Heerenveen als Sneek gealarmeerd. Er kwam veel brandweermaterieel naar het dorp. Er werd GRIP-1 afgekondigd in verband met de coördinatie van de hulpverlening.

Door een snelle inzet wist de brandweer te voorkomen dat de sporthal geheel verloren ging. De Doniahal liep wel enorme brand en rookschade op. Brandweerlieden hebben een deel van het dak en de gevelbeplating gesloopt. Dit om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten achter bleven. Daarnaast is door het blussen de nodige waterschade ontstaan. Vooral de vloer lijkt door het bluswater zwaar beschadigd. De sporthal zal de komende tijd buiten gebruik zijn. Geplande activiteiten worden voorlopig elders ondergebracht. Er wordt onderzocht of werkzaamheden aan het pand oorzaak zijn van de brand.

Zie ook: Grote brand uitgebroken in Doniahal Sint Nicolaasga

Foto’s: Orange Pictures

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend